Přeskočit na obsah

AUKCE OBRAZU DORINKY PRO POMOCNÉ RUCE!

Aukce byla uzavřena 10. 10.2019 a obraz Dorinky byl vydražen za 15.000 Kč ve prospěch našeho útulku. Úspěch akce nespočívá pouze v získání peněz, ale v propagaci našeho útulku, seznámení veřejnosti s leckdy úděsnými osudy koček a se snahou jim pomoci za finanční podpory soucitných lidí.


– vyvolávací cena je 1 Kč a celý výtěžek poputuje na konto našeho útulku
– aukce potrvá do 10. října do půlnoci
– na obraz se můžete podívat v Galerii Anděl, 8. května 8, Olomouc
– děkujeme Romaně Štrynclové, že naše kočičky podpořila touto formou – www.stryncl.cz

  

     Pro aukční výstavu, která se uskutečnila v olomoucké Galerii Anděl od 11. září do 10. října 2019, namalovala výtvarnice obraz kočky Dorinky jako symbol útulku. Jeho dražba se spustila zároveň s vernisáží Romaniny výstavy.„Dnes už Dorinka bohužel nežije, ale pro spoustu z nás je symbolem toho, čemu jsme se zavázali se věnovat,“ říká Kateřina Sklenářová, provozovatelka Pomocných rukou Olomouc. Dorinku útulek přijímal jako týranou kočičku s diabolkami velmi blízko u páteře a popáleninami na zadních končetinách a ocasu. Kvůli poškození míchy Dorinka ochrnula na zadní nohy, ale dožívala šťastná ve volném výběhu na zahradě depozita, kde dokonce zkoušela lovit motýly. Na přední končetiny byla velmi obratná a stažené svaly na ochrnutých zadních tlapkách jí s pomocí Dornovy metody pomáhala rozcvičovat terapeutka. „Bylo to úžasná kočička,“ vzpomíná Sklenářová.

Kmotrem obrazu se při vyhlášení aukce, jež odstartovala společně s vernisáží právě 11. září v 18 hodin, se stal známý moderátor Aleš Zbořil. „Jsem pro každou číčovinu,“ reagoval Aleš okamžitě na nabídku kmotrovství. Oblíbený moderátor AZ-kvízu má ke zvířatům kladný vztah a jako vystudovaný herec se věnoval také dabingu, kde namlouval myšáka, psa, hada, čmeláka, medvěda i několik druhů ptactva. „Daboval jsem určitě víc zvířat, než jsme kdy měli doma.