Přeskočit na obsah

Dovolená s kočkou, nebo bez ni ?

Každý rok jezdíte na dovolenou a letos nevíte co se čtyřnohým miláčkem? nebo jen jedete na víkend k rodině? Co s kočičkou v takovém případě? Pokusíme se Vám odpovědět a pomoci.

 

Před dovolenou máme 2 možnosti: Kočičiku nechat doma (v hotelu, u rodiny) a nebo vzít miláčka jako plnohodnotného člena domásnosti s sebou.

jedeme-li sami užívat si k vodě, nebo za rodinou, musíme se rozhodnout kam s kočičkou.

Jedna z možností je nechat kočičku doma. Taková možnost se ale musí promyslet. kočka může být doma jen opravdu krátkou dobu. (né víc jak jeden víkent) Musíme zajistit dostatek pitné vody (například na dno napuštěná vana, nebo plné hrnce), přístup k granulím a hlavně zajistit veškerá potencionálně nebezpečná místa v bytě, tak aby si kočička neublížila. (kuchyňské nádobí, škvírky na skříněmi, krby, otevřené ventilačky a elektriské spotřebiče se zásuvkami)

 

Nenecháme-li kočičku samotnou, můžeme ji nechat na hlídání u kamarádů a rodiny. Pozor některé kočičky se špatněseznamují s novým prostředím. Kočička musí dostat dostatek času a příležitostí aby se v novém domově seznamila s úkryty, eplíškem, místem toalety a místem pro misky.

Obdobou jsou kočičí hotely, jejich ceny se pohybují nejčasteji do 200Kč/noc.

 

 

Pokud vezmeme kočičku, nebo  kocourka sebou, máme starostí víc jak dost. Stačí se zaměřit na přepravu.

Cesta vlakem: kočka při cestování vlakem musí být zavřena v přepravce a musí mít platnou jízdenku.

 

Cesta autem: Kočka musí být opět v přepravce, kvůli bzpečnosti zvířete, ale i naší.  Snadno může dojít k dehydrataci a přehřátí zvířete při takovém stresu , jako je cesta. Proto naplánujte přestávky, kdy se postaráte o pitný režim a nejlépe procházku (na vodítku) s kočičkou. Aby jsme se vyvarovali přehřátí zvířete můžeme kočičku rozprašovačem ochlazovat. Pokud kočičky trpí při cestát je možné si u veterináře obstarat léky na uklidnění zvířete.

 

 

Cestování letadlem: Při letecké přepravě jsou přísně dodržovány ty nejvyšší komforty pro zvířata. Jednotlivé cestovní společnosti vás rádi seznámí s podmínkami přepravy.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *