Přeskočit na obsah

Zajímavě plná miska a její řešení:

Víte po kolika porcích a v jakém množství kočičku krmit? Co kočičce naservírovat navíc ? Připravili jsme si pro Vás pár typů pro řešení nejčastějších otázek a zajímavostí.

Kočička při jídle hrabe kolem misek:

V divoké přírodě zahrabávají kočky zbytky jídla do země, aby pach nepřilákal jiné dravce. (z téhož důvodu můžou zahrabávat i výkaly ) U některých koček je instinkt natolik silný, že přikrývají misky kusy ukradeného oblečení. Jediné řešení je misky odstavovat ihned po nasycení kočičky. (některé kočičky považují za úkryt samotné misky, proto do nich vkládají svoje cennosti v podobě hraček, v tomto případě může pomoci nový prostorný pelíšek)

Vyhrabávání jídla před polknutím z misky:

Nevhodná miska: kočky upřednostňují velké mělké misky, kterých se při jídle nedotýkají vousky

Příliš velká sousta: je dokázáno, že při volném přístupu k misce žere kočka i 30x denně. Pokud si vaše kočka vyjímá z misek např. konzervy, snaží se tak kousky masa rozložit na menší porce, které se lépe pojídají.

 

Škemrání o jídlo:

Přilepšujete-li kočičce jídlem z kuchyně, nepřispíváte k jejímu dobrému vývoji a kočka si bude myslet, že má právo na vaše jídlo. Kočičku krmte malými dávky několikrát denně, nejlépe ve stejný čas, tím si zvykne na pevný režim. Jakmile jednou kočičce dáte při škemrání jídlo, bude považovat pamlsek za odměnu.

Kočka pije z květináčů místo čerstvé vody z misky:

Voda z vodovodu prochází důkladnou úpravou a proto obsahuje chlor, díky tomu kočky její pach odrazuje. Stejné účinky může mít i špatně vymytý saponát z kočičích misek.

Kočka žere květiny v bytě:

Jedna z teorií tvrdí, že kočky požírají trávu jako trávidlo, můžou se tak zbavovat chuchvalců chlupů ze žaludku. Pokud Vaše kočka zvrací trávu často, navštivte veterináře.

Další teorie mluví o získávání kyseliny listové a vitamínu B, který napomáhá k tvorbě červených krvinek.

Pozor na tyto rostliny: plyšec mexický, břečťan, azalky, narcis…

Vysaďte kočičce trávu do květináče, dá vašim květinám pokoj. Pokud ani tráva nepomůže, dejte do květináčů kůru u pomerančů, působí pro kočky odpudivě.

Šanta kočičí:

Šanta je příbuzná mátě s aktivní složkou nepetalakton. Její účinky trvají do 15 minut a působí asi na 2/3 koček, zbylou třetinu nechává šanta zcela bez zájmu. Kočka po rozžvýkání šanty může reagovat dvěma způsoby: V prvním případě jsou kočky velice klidné, někdy se dostanou i do jakéhosi transu. V druhém případě mohou kočky skákat, třást hlavou, mručet a válet sudy.

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *