Přeskočit na obsah

Dežinka – operace v Ostravě

Operace Dežinky v Ostravě proběhla v pořádku.

28.6. Dežinka už je v Olomouci,v současné době u jedné dobrovolnice a protože jsme Vám slíbili,že Vás budeme o jejím stavu informovat,přeposíláme mejly od Nadi.

dežinbka  dežinka pomocne ruce olomoc depozitum  dezinka  IMG_8036

 

Ahoj všem fandům Dežinky, Omlouvám se, že se ozývám tak pozdě, ale pokazil se mi foťák-zrcadlovka, nejde zaostřit. Přiložené fotky jsou udělané mobilem. Dežinku přivezl Tomáš s Katkou S až v 21 hodin, musel čekat mezi ostatními pacienty, až na něj přijde řada. Přivezl fakturu, kde je zapsaná každá položka každý den, jak byla použita, velmi podrobně. Celková částka je na 13.482 Kč.Fakturu nechám naskenovat a zveřejníme ji na facebooku pro informaci dárcům. Jelikož se zatím vybralo 15.400, operaci bohatě pokryjeme a ještě zaplatíme konzultaci s ortopedem ohledně nožičky. Zpráva z kliniky je dvoustránková, také hodně podrobná. Také ji naskenuju a pošlu doktorům, kteří se nějak na přípravě operace podíleli. Zatím jen ve zkratce pro Alenku, je tam napsáno :“ na játrech větší mn. povrchových aneurysmat-sklony ke krvácení. Výrazně poškozené, zkolabované plicní laloky. Rekonstrukce bránice. Jinak Dežinka byla opravdu čiperná a zvědavá. Hned obhlídla nové prostředí. Hladově baští, dostala gourmet, ale jednak už cestou zvracela a mně později v noci také zvracela. Stále jí po troškách dávám kapsičky a zatím jí a je to dobré. Normálně kadí i čurá. Olizuje se a čistí. Nohy zdaleka nejsou tak dramatické, jak mi doktor Raška telefonoval. Nález asi špatný je, ale Dežinka se vcelku šikovně pohybuje po třech nohou, levou nohu nenarovná, takže jí překáží, ale zároveň se o ni i opírá. S nataženou nohou sedí i leží bez problémů. Ráda leží na zádech a protahuje se, nebojí se pohlazení po bříšku. Je vstřícná k lidem i k dalším kočkám, vyhledává společnost. Je plná energie. A co je také důležité, čurá i kadí do záchůdku, takže není inkontinentní a na rozdíl třeba od mých čičin i zvracela do záchůdku. Ale před zvracením, jak se jí navalovalo, tak naříkala, asi jí to bolestně napínalo ta operovaná místa. Myslím, že nejen pro mě měla tahle operace velký smysl a věřím, že Dežinka ještě prožije krásný život. Znovu děkuju všem dárcům, podporovatelům, těm, co se podíleli na dopravě a zařizování, na letácích a informacích, nebo prostě jen fandili. Naďa Domaníková

9.6. Tak uplynul další den uzdravování Dežinky. Je to vděčná čičina. Má bezvadné chování k ostatním kočkám. Suverénně k nim přijde a očuchává je. Neplíží se ustrašeně, což by je inspirovalo k lovení. Nesyčí na ně a nejeví známky strachu. Takže jsou všichni v pohodě a už ji mám volně, že chodí všude. Je zvědavá a šmejdí. O jídlo si mňoukne. Potřebovala by opravdu vykrmit, váží jen 1 kg 65. Taky si mňoukne, že chce do náruče, kde ráda spí. Tak to vždy využiju k promačkávání a masírování nožek. Tu nataženou nožku nemá úplně ztuhlou, dokáže ji skrčit v koleni i kotníku, ale asi ji to bolí, tak to moc nedělá. Po masírování jde chvilku normálně, pak zakolísá, nohu natáhne a už jí překáží. Nejlíp se jí chodí po koberci, na ostatním klouže.

 

faktura deziinka faktura dezinka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *