Přeskočit na obsah

Žlutý pes – pes, který potřebuje prostor.

Máte doma pejska samotáře, nevrlého seniora, pejska, který nemá rád ostatní psy, děti, nebo je váš miláček prostě jen bojácný či nejistý? Na podporu těchto pejsků vznikl švédský projekt Gulahund Yellowdog, či chcete-li česky – Žlutý pes – pes, který potřebuje prostor.

Žluté označení má ochránit jak pejska, tak i jeho okolí a pomáhat tak předcházet konfliktním situacím. Označují se takto například i psi nemocní nebo pejskové ve výcviku, kteří nechtějí být rušeni.


Slovensko je již do projektu zapojeno, v Česku se o něm zatím moc nemluví, přesto můžete i u nás pejska se žlutou stužkou na vodítku, na obojku nebo se žlutým šátkem potkat. O žlutých stužkách informují například na stránkách organizace PAW nebo Máme rádi psy. Pejsky označené žlutou stužkou či šátkem prosím obcházejte v dostatečné vzdálenosti.
Pro více informací o projektu navštivte oficiální stránky gulahund.se.

2 komentáře na “Žlutý pes – pes, který potřebuje prostor.”

  1. Dobrý den, zaujal mne Váš článek. Slyším o tom dnes prvně. Ráda bych to dál šířila na svých stránkách. Prosím tedy o souhlas. Myslím si, že by se o tom opravdu mělo vědět. Děkuji Hlaváčová

  2. Dobrý den, náš souhlas určitě máte, budeme rádi, když se o dané problematice bude více mluvit – naše organizace zaštiťuje i pejsky a většina z nich by žlutou stužku zasloužila.
    Článek můžete použít celý, nebo se jen inspirovat k vlastnímu – pak doporučuji další info čerpat i ze stránek organizace-paw.webnode.cz, mameradipsy.cz a gulahund.se – viz. hypertextové odkazy v článku.
    Dana Grulichová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *