Přeskočit na obsah

Koťátka

Už tu máme první letošní koťátka!

Jsou nádherná, zatím zdravá, mají asi 2-3 týdny, jsou to 3 kocourci a 3 kočičky. Jsou tu i s maminou, která je bohužel divoká. Byla odchycena o 4 dny dříve, než koťátka, všichni jsou z areálu FN.
Kočka má asi málo mléka nebo ho stresem ztratila, protože koťata křičí hlady. Je třeba je alespoň po dobu 1 týdne tak 3-4x denně krmit umělým mlékem. To ale obnáší několikrát denně je s pomocí odchytových rukavic oddělit od sekající maminy a pak za hlasitého křiku koťat a vrčení některých koček v depozitu postupně nakrmit. Celá procedura trvá cca hodinu.

Pokud máte zájem a možnost chodit pomáhat do depozita a máte nějaké zkušenosti s takto malinkými tvorečky, vaši pomoc teď uvítáme více než jindy.
Pište do komentářů, nebo rovnou přijďte během dopoledne na adresu Jungmannova 1, Olomouc, která se stala přechodným bydlištěm pro tyto malé roztomilé tvorečky.

Pro motivaci přikládáme několik málo foteček. O možném termínu zamlouvání či adopcí vás budeme včas informovat.

Invalid Displayed Gallery

12.5. Některá koťátka už jsou zamluvená od našich dobrovolníků, ostatní mají alespoň jména 🙂
Zamluvený je mourovatý kocourek Artuš, šedý kocourek Adonis a šeděmourovatá kočička Aiša.
Volní jsou černý kocourek Alex a dvě černé kočičky Amy a Angela.
Maminku jsme pojmenovaly Ninja.

Koťátka baští z flašky a mají se čile k světu. Termín adopce však zatím není známý.

Štítky:

8 komentářů na “Koťátka”

  1. Koťátka jsou nadherna.A ptám se od kolika se tam může chodit pomahat?prosí odepište chtěla by se přijít už tuto sobotu. Tak odepište

    1. Dobrý den. Paní doktorka je v ordinaci po-so od 9 hodin. Pokud někdo z dobrovolníků má již klíč, bývají tu i dříve, ale to by sem musel přímo někdo napsat. „Na jistotu“ je to vždy od 9 hodin 🙂

  2. Pokud by bylo k adopci šedé koťátko přijela bych si. Je jedno zda by to byla holka nebo kluk. Máme domek se zahradou a před měsícem jsme museli nechat po úrazu utratit 11 letého kocourka.

    1. Jsme rádi za Váš zájem, volné už jsou ale pouze 2 černé holčičky. Pokud k nám přijdou další koťátka, určitě je zde zase uvidíte.

    1. Koťátek je teď v depozitu mnohem více, než vidíte tady na stránkách. Nějaká volná určitě jsou. Přijďte se podívat (nejlépe po-pá dopoledne) přímo do depozita, kde uvidíte všechna koťátka, ze kterých můžete vybírat a tam si můžete případně i nějaké zamluvit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *