Přeskočit na obsah

Městská džungle pro bezprizorní kočky

Osamělá zvířátka, především pak bezprizorní kočky se najdou v každém větším městě v České republice. Většina z nich se na ulici ocitla kvůli nezodpovědnému a krutému majiteli. Odchyt psů je na denním pořádku u městské policie, toulavé kočky však většina lidí přehlíží. Dalo by se to považovat za špatnou reakci, a to zejména proto, že se kočky dále množí a problém graduje – opuštěná kočka může mít za rok až 18 koťátek.

ŘEŠENÍM JE KASTRACE

Více o kastraci: http://pomocne-ruce.cz/kastrace

 

Jak pomoci bezprizorním kočkám? http://pomocne-ruce.cz/clanky/toulavky-a-zima

O tom ví svoje i paní MVDr. Jitka Tesaříková, která při své ordinaci na Jungmannové 1 v Olomouci zřídila depozitum pro bezprizorní zvířata. Mimo poskytnutí útulku o ně zdravotně pečuje a hledá jim nový domov. Mezi standardní zákroky patří právě i kastrace. Několik let tuto činnost financovala sama, před dvěma lety ale vzniklo občanské sdružení Pomocné ruce. To dává opuštěným zvířátkům šanci začít znovu u zodpovědnějších majitelů.

Jak bydlí kočky v depozitu: http://pomocne-ruce.cz/clanky/kocici-bejvak-v-depozitu

Když se rozhodnete adoptovat: http://pomocne-ruce.cz/clanky/pred-adopci-kocicky

Když se rozhodnete pomoci: http://pomocne-ruce.cz/jak-pomoci

Útulek pro kočky v Olomouci chybí, magistrát města se tedy rozhodl situaci prozatím zlepšit alespoň financováním kastrací a části léčby.

Všimnete-li si tedy zraněného či osamělého zvířete, zavolejte na linku 156. Strážníci zvíře odchytí a převezou do depozita MVDr. Tesaříkové, kde zvíře podstoupí vyšetření. Podle jeho stavu se pak rozhoduje, zda bude vykastrováno, a hledá se mu nový domov. Zpět do parků a zahrad jsou vráceny pouze zdravé a kastrované kočky. Ty poznáte podle uštípnutého konečku ucha.

Macík (4)

 

Autor: Jakub Vitásek/Lenka Regalová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *